HvdB-2255_1
Blog
Terug naar het overzicht

Planning issues door capaciteitsproblemen? Uitbesteden van productie maakt het managen van de doorlooptijd tot een succes

Geplaatst door: John Willems

Komt u als high tech producent van mechatronische machines door capaciteitsproblemen regelmatig in de knel met de planning van de werkzaamheden? Dan is het uitbesteden van (een deel van) de productie het overwegen meer dan waard. Daarmee waarborgt u namelijk de doorlooptijd van uw project.

Problemen_capaciteit_uitbesteden_outsourcing-planningissues-capaciteitsproblemen-doorlooptijd-succes 

Krijgt u uw eigen productie niet goed weggezet in de tijd omdat u te weinig vierkante meters en/ of arbeidskracht beschikbaar hebt? Dan is outsourcing wellicht de oplossing. Door de productie van machines of modules buiten de deur neer te leggen, krijgt u namelijk weer meer vrijheid in uw eigen productie. ‘Maar verschuiven we daarmee het capaciteitsprobleem dan niet?’, zult u zich wellicht afvragen. Het antwoord is ‘nee’. MTA stuurt als system supplier een dergelijk traject als volgt aan:

 

Voorbereiding

Al in het voortraject kiezen we de juiste leveranciers in de keten en stellen we hen op de hoogte van de op handen zijnde order. Ook bepalen we de levertijden van onderdelen en maken we een voorlopige planning. Daarbij inventariseren we de kritische delen van de doorlooptijd.
Door proactief samen te werken met de OEM’er creëren we een effectief proces en kunnen we – op het moment dat de order in productie kan – een snelle doorlooptijd garanderen. Heeft een specifiek onderdeel bijvoorbeeld een langere levertijd nodig, dan overleggen we dit in het voortraject met de OEM’er en kopen we dit onderdeel wellicht al in een eerder stadium in. Het investeringsrisico blijft hierbij beperkt omdat het slechts om één component (of enkele componenten) van de module gaat.

 

Balanceren van de productie

Diverse orders hebben in de beginfase van het traject nog geen concreet tijdspad. Het voortraject hiervan kan dus zonder tijdsdruk worden ingepland en daardoor is MTA in staat de diverse projecten van verschillende OEM’ers flexibel in te passen in de beschikbare productiecapaciteit. Daardoor komt de doorlooptijd niet in gevaar en kunnen de gewenste levertijden worden gerealiseerd.

 

Snelle doorlooptijd

Voor u als OEM’er is een goede doorlooptijd van uw orders van het grootste belang. Door de productie (deels) uit te besteden aan system suppliers kan dit succesvol worden gemanaged. Hoe dat in drie stappen wordt gerealiseerd? Dat leggen we hieronder graag uit.

 

1. Capaciteit verdelen

Door uw project in kleinere delen op te knippen, wordt uw uitdaging beter behapbaar. Verschillende system suppliers kunnen ieder een specifiek deel van de machine produceren. Dit zorgt voor een stuk risicospreiding in het sourcing traject.

 

2. Selecteren op competenties

Iedere system supplier heeft zijn eigen specialisatie en levert daarbinnen klantspecifieke kwaliteitsproducten. Het is voor u dus zaak de system suppliers met de juiste competenties te zoeken voor de assemblage van de verschillende modules. Het is daarbij voor u van belang de complexiteit van de verschillende modules goed in beeld te hebben. Heeft u een geschikte system supplier op het oog voor een specifieke module? Dan kunt u bepalen of er een match is tussen de te produceren module en de manier van werken, de competenties en de ervaring van de betreffende system supplier. Dit kunt u doen door allereerst een persoonlijk bezoek aan het betreffende bedrijf te brengen en vervolgens indien gewenst door het uitvoeren van een audit.

 

3. Ketenregie

Een system supplier neemt de totale ketenregie op zich. We maken daarbij de vertaalslag van de vraag van de OEM’er naar de impact op de keten. Door die verantwoordelijkheid op ons te nemen, ontzorgen we u en kunt u zich focussen op andere projecten en ontwikkelingen binnen uw onderneming.
MTA regisseert de keten vanuit het zogenoemde Order Management Center. Dit wordt gevormd door de project engineers en is het kloppende hart van de productie van MTA. De project engineer die verantwoordelijk is voor uw project onderhoudt de contacten met u, doet de werkvoorbereiding voor de productie en verzorgt de afstemming met de toeleveranciers van de onderdelen. Dat betekent dat één persoon binnen onze organisatie de totale keten overziet en kan beoordelen. Dit zorgt voor optimale efficiëntie. Met deze werkwijze weet MTA zich te onderscheiden in de markt van system suppliers.

 

Wij begrijpen dat u bij de overweging om productie uit te besteden niet over één nacht ijs gaat. U begint natuurlijk met het bepalen of productie uitbesteden voor u een goede strategie kan zijn. Om dat te kunnen achterhalen ontwikkelde MTA de Outsourcing Scan. Daarmee ontdekt u of het outsourcing voor u rendabel is.

 

Groeiambitie realiseren

Vanderlande Industries besteedt de productie van de STACK@EASE uit aan MTA. Daarmee voorkomt de onderneming capaciteitsproblemen en is het in staat de gestelde groeiambitie te realiseren. Lees meer over de samenwerking tussen MTA en Vanderlande Industries in de case study.

 

Ontdek hoe outsourcing voor Vanderlande Industries bijdraagt aan het realiseren van de groei ambitie

Deel deze pagina