HvdB-2255_1
Blog
Terug naar het overzicht

Hoe outsourcing voor Vanderlande Industries bijdraagt aan het realiseren van de groeiambitie

Geplaatst door: John Willems

Steeds meer mensen bestellen kleding, boodschappen en andere benodigdheden online. Om al deze bestellingen goed en tijdig af te kunnen handelen kiezen steeds meer bedrijven ervoor om hun magazijnen en distributiecentra te automatiseren. Ook vliegvelden zetten steeds meer in op automatisering en uitbreiding om het toenemende aantal reizigers te kunnen verwerken. Deze ontwikkelingen zorgen ervoor dat Vanderlande Industries een enorme groei doormaakt. Ondanks deze groei wilde Vanderlande de huidige productiecapaciteit niet verder uitbreiden. Hoe kunnen ze dan toch — ondanks een capaciteitsprobleem — de gewenste groei realiseren?

 

Outsourcing van het STACK@EASE systeem bleek de juiste oplossing

Dat de oplossing lag in het outsourcen van een deel van de productie was voor Vanderlande al snel duidelijk. Maar bij welk product is outsourcing het meest rendabel? En met welke system supplier?

Bij de keuze voor het product heeft Vanderlande gekeken naar de eigen producten en het zo efficiënt mogelijk inrichten van het productieproces. STACK@EASE — een innovatief tilhulpmiddel dat vliegveldpersoneel helpt om bagage na sortering in containers te laden door de bagage vrijwel gewichtloos te maken — bleek vanwege de complexiteit minder goed in te passen in de huidige productieprocessen.

STACK_EASE_7023 (1).jpg

Vanderlande kon met de huidige productiecapaciteit en de groeiende vraag naar dit product niet garanderen dat ze aan de verwachte vraag zouden kunnen voldoen. Daarom is Vanderlande voor dit specifieke product op zoek gegaan naar een partner die dit product kon produceren tegen de juiste kwaliteit, lead time en kosten om fluctuaties in de vraag op te kunnen vangen.

 

De zoektocht naar de juiste system supplier

Om de groeiambitie te kunnen realiseren en de druk op de eigen productiecapaciteit te verminderen, moest Vanderlande op zoek naar een partner die:

  • Hen volledig ontzorgt bij de productie van STACK@EASE
  • De technische kennis en ervaring heeft om een complex product als STACK@EASE te produceren
  • Kan voldoen aan de wensen rondom kosten, levertijd, kwaliteit en de gevraagde flexibiliteit vanwege projectgestuurde orders.

MTA bleek voor Vanderlande Industries de juiste partner te zijn. Waarom ze voor MTA hebben gekozen en welke resultaten ze hebben bereikt met het uitbesteden van de productie van STACK@EASE dat kun je lezen in de case study

 

Deel deze pagina