HvdB-2255_1
Blog
Terug naar het overzicht

Kiezen voor een system supplier in plaats van meer eigen personeel? Ervaar zelf dat dit goed voelt

Geplaatst door: John Willems

Uw bedrijf is groeiende. Een mooie ontwikkeling uiteraard, maar er dienen wel belangrijke stappen te worden gezet om deze groei in goede banen te leiden. Denk bijvoorbeeld aan de inzet van personeel.

MTA-System-supply-machinerie-productie-randvoorwaarden-uitbesteden

 

Als groeiende onderneming zult u zichzelf de nodige vragen moeten stellen. Gaat u zelf nieuw personeel aannemen en opleiden? Wilt u de eigen productiecapaciteit vergroten? Bent u bereid te investeren? En zo ja: heeft u een goede cash flow om die investeringen te kunnen doen?

 

Eigen personeel

Als OEM’er klinkt het u natuurlijk als muziek in de oren: een succesvol, groeiend bedrijf met steeds meer eigen personeel. U hebt de volledige productie zelf in de hand, houdt uw kennis en kunde veilig in eigen huis en bent niet afhankelijk van derden. Maar is dit eigenlijk wel de ideale situatie? Is die overtuiging van deze manier van werken wel terecht en realistisch? Of maakt deze overtuiging u blind voor andere mogelijkheden die er bestaan om groei te kunnen realiseren?

Met onze jarenlange ervaring als system supplier weten wij bij MTA inmiddels dat dergelijke belemmerende overtuigingen een constructieve en toekomstbestendige groei van OEM’ers vaak behoorlijk in de weg staan. Zij die kiezen voor het uitbesteden  van productie aan een system supplier kunnen er over mee praten: outsourcing biedt eigenlijk alleen maar voordelen, die we hieronder graag voor u toelichten.

 

1. Flexibel omgaan met vraag

Wanneer u te maken hebt met een constante groei en een stabiele vraag vanuit de markt, dan is het realistisch te overwegen uw personeelsbestand uit te breiden. Maar in de praktijk heeft u zeer waarschijnlijk te maken met een grillige marktvraag. Is er veel vraag vanuit de markt, dan heeft u meer personeel nodig. Maar hoe houdt u datzelfde personeel aan het werk als de orderstroom voor korte of langere tijd tegenvalt? Grote kans dus dat het aantal medewerkers vaak niet in balans is met de werkelijke behoefte van dat moment.


Als system supplier zijn wij in staat beter om te gaan met die fluctuerende marktvraag. Wij hebben namelijk meerdere opdrachtgevers in verschillende markten. Denk aan de grafische industrie, verpakkingsindustrie, food agro en high tech equipment. Al deze markten hebben te maken met meerdere pieken en dalen in de vraag die nooit parallel lopen en waardoor wij in staat zijn de juiste balans te vinden en onze productiecapaciteit efficiënt te benutten.

 

2. Profiteren van expertise

Wij zijn specialisten in mechatronica. Doordat MTA projecten in diverse markten realiseert, hebben onze engineers en monteurs op dat gebied een brede kennis van zaken. Dit zorgt telkens voor nieuwe inzichten waar ook u als OEM’er de vruchten van kunt plukken. Kruisbestuiving van technologieën levert namelijk in veel gevallen een verdere verbetering van een product op en daarmee voor u een nog sterkere concurrentiepositie.

 

Lees ook: drie randvoorwaarden voor het succesvol uitbesteden van productie


3. Geen investeringsrisico’s

Het zelf aannemen en opleiden van personeel heeft impact op de cash flow, met name op de momenten dat u door een dal in de marktvraag een lagere productie realiseert. Bovendien vraag het uitbreiden van het personeelsbestand vaak niet alleen een investering in de personeelskosten, maar dient er ook te worden geïnvesteerd in meer bedrijfsruimte en productiecapaciteit. Uiteraard brengt dat risico’s met zich mee. Kiest u voor outsourcing, dan gaat u dat risico uit de weg. U heeft bij het uitbesteden van productie immers niet langer te maken met voorinvesteringen. Dat is natuurlijk een positief gegeven, want dat betekent dat u uw cash flow kunt aanwenden voor andere toekomstgerichte zaken, zoals de ontwikkeling van nieuwe producten. En ook niet onbelangrijk: de overtuiging dat eigen personeel goedkoper is, blijkt in de meeste gevallen niet waar te zijn.

 

Vertrouwen krijgen

Met bovenstaande informatie hopen wij u waardevolle inzichten te hebben gegeven om antwoord te kunnen geven op het vraagstuk ‘Eigen personeel inzetten of een system supplier inschakelen?’. Toch begrijpen we dat de keuze voor een system supplier voor u nog altijd een grote stap is. Want wie is er nu beter in staat uw machine of module te produceren dan uw eigen bedrijf? Toch hoeft u absoluut niet bang te zijn dat u inlevert op kwaliteit wanneer u kiest voor outsourcing. Want wij hebben uitgebreide expertise in huis, weten de juiste vragen te stellen, maken goede afspraken met u en staan garant voor een vertrouwelijke behandeling van de informatie die u met ons deelt. U vindt daarmee – net als vele andere OEM’ers – in MTA een betrouwbare samenwerkingspartner die u het optimale eindresultaat levert. En dat voelt hoe dan ook goed.

 

Succes ervaren

Vanderlande Industries heeft de productie van de STACK@EASE aan MTA uitbesteed. Met deze outsourcing heeft deze ambitieuze OEM’er zelf het goede gevoel van een prettige samenwerking met een system supplier mogen ervaren. Lees meer over dit succesvolle project in de case study.

Deel deze pagina