HvdB-2255_1
Blog
Terug naar het overzicht

Waarom het inlenen van engineers vaak niet het gewenste resultaat oplevert

Geplaatst door: John Willems

Vrijwel ieder bedrijf in de high tech machinebouw zet flexibele engineering capaciteit in om projecten tot een goed einde te brengen of nieuwe ontwikkeltrajecten op te starten. Organisaties kiezen vaak voor het inlenen van extra engineeringscapaciteit middels detachering, maar in de praktijk blijkt dat dit niet altijd het resultaat oplevert dat u voor ogen had. Een andere nadelige bijkomstigheid kan zijn dat gedetacheerde engineers niet aan uw specifieke vraag kunnen voldoen. Wij leggen in deze blog post uit hoe dat komt.

shutterstock_361944170

 

De benodigde applicatiekennis ontbreekt

Het is logisch dat wanneer externe engineers uw afdeling komen versterken de benodigde kennis van uw producten ontbreekt. U zult in hen moeten investeren om ervoor te zorgen dat deze engineers de output leveren die u van ze verwacht. Dit heeft een negatieve invloed op uw eigen capaciteit, omdat u deze uren niet kunt besteden aan andere activiteiten.

U investeert in capaciteit en in de tijd die het kost om de kennis op het gewenste niveau te krijgen, maar wanneer een project is afgerond, vertrekken de engineers weer waardoor de kennis verloren gaat. Bovendien heeft het ontbreken van de benodigde kennis ook een negatieve invloed op de time-to-market. De doorlooptijd van een systeem of module is langer omdat de specifieke kennis moet worden opgebouwd. Terwijl u met het aanspreken van extra capaciteit juist ervoor wilt zorgen dat u een kortere time-to-market realiseert, kosten verlaagd en nieuwe innovaties ontwikkelt.

 

De gevraagde kennis is moeilijk verkrijgbaar

Veel bedrijven zitten verlegen om specifieke engineering kennis, zeker als het gaat om maakbaarheid en het kiezen van de juiste productietechnologieën.

Deze kennis is op basis van detachering moeilijk verkrijgbaar. De echte specialisten worden vaak langdurig op projecten ingezet en zijn zeer moeilijk verkrijgbaar. De beschikbare kennis die voldoende voorhanden is door middel van detachering rendeert vooral later in een ontwikkeltraject bij het detailleren van het ontwerp. Heeft u behoefte aan engineers die vanaf het begin meedenken, dan behaalt u met detachering niet altijd het gewenste resultaat.

Terwijl het beschikbaar hebben van de gewenste engineeringscapaciteit essentieel is om in de dynamiek van de huidige markt vraagstukken van klanten te vertalen naar concurrerende oplossingen tegen een lage kostprijs en snelle time-to-market.  Het vermogen om de capaciteit van engineers op de juiste manier te managen is een van de belangrijkste factoren voor succes op de lange termijn in de high-tech machinebouw.

Om u te helpen de flexibele schil optimaal te organiseren hebben we een whitepaper geschreven waarin we u concrete handvatten geven. U leest niet alleen waarom het goed organiseren van de engineeringsafdeling noodzakelijk is, maar we gaan ook dieper in op de verschillende mogelijkheden die u hebt. Download uw exemplaar hier:

Vergroot de engineeringscapaciteit in de high-tech machinebouw

Deel deze pagina